Aktuality
Rychlé odkazy
- Potraviny – to není jen jídlo
- Nařízení (ES) č. 1272/2008 o klasifikaci a označování látek a směsí = nařízení CLP
- Soutěž o titul Podnik podporující zdraví roku 2021
- Praha, areál SZÚ, pylový monitoring
- ! Opakované varování pro spotřebitele !
- Pesticidy
- Aktuality - pracovní prostředí a zdraví
- Žádost o hodnocení POR podle zákona č. 326/2004 Sb.
- Předpověď aktivity klíštěte obecného na území České republiky. Prognosis of tick activity in the Czech Republic.
- Nové! Krátký průzkum zvládání krizového období
- Hygiena rukou
- Soutěž o titul Podnik podporující zdraví roku 2020
- Příručka k aplikaci kritérií z nařízení CLP
- Teplo/horko - jak se vyrovnat s mimořádnými klimatickými podmínkami
- Nabídka pro školy
- Udělení Ceny Františka Kriegla pro našeho koordinátora RCPZ hlavního města Prahy
- Soutěž o titul Podnik podporující zdraví roku 2019
Stanovisko výboru Společnosti pracovního lékařství ČLS JEP k podmínkám uznání nemoci COVID-19 za nemoc z povolání
Stanovisko výboru Společnosti pracovního lékařství ČLS JEP k podmínkám uznání nemoci COVID-19 za nemoc z povolání ve smyslu nařízení vlády č. 290/1995 Sb. k datu 25. 3. 2020
Celý článek 25. březen 2020 | Společnost pracovního lékařství ČLS JEP
Odborné stanovisko Společnosti pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP
Komentáře k mikrobiologické diagnostice onemocnění COVID-19, vypracované jako odborné stanovisko Společnosti pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP.
Celý článek 25. březen 2020 | Společnost SLM ČLS JEP
Stanovisko k možnosti resterilizace antidekubitních polohovacích pomůcek
Národní referenční centrum pro dezinfekci a sterilizaci
Celý článek 25. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie, SZÚ
Připravte se na koronavirus
Doporučení a rady, jak chránit sebe a ostatní, upraveno podle WHO.
Celý článek 24. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
COVID-19 a koronaviry SARS-CoV-2 – tepelná odolnost v/na potravinách
CZVP SZÚ pravidelně sleduje informace týkající se tepelné odolnosti koronavirů v potravinách nebo na jejich povrchu, případně obalech potravin, které publikují oficiální agentury pro bezpečnost potravin.
Celý článek 23. březen 2020 | Prof.MVDr.Jiří Ruprich,CSc.
Jak nasadit, používat, sundat a zlikvidovat ústní roušku
Materiál WHO
Celý článek 22. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie, SZÚ
Aktuální data, weby národních institucí ve státech EU/EEA, Velké Británii a Švýcarsku
Celý článek 22. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
Nakládání s novým typem koronaviru - související právní předpisy
Nakládání s novým typem koronaviru – podmínky pro zpracování diagnostických vzorků , kdy není jasné, zda vzorek agens obsahuje, či nikoliv a podmínky pro vědomé (záměrné) nakládání , kdy dotčená osoba ví, že nakládá s vysoce rizikovým agens (VRA).
Celý článek 20. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
Manuál pro použití Rapid testů
Text Manuálu bude pravidelně aktualizován podle stávající situace (20.3.2020).
Celý článek 20. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
Jak chránit sebe a své okolí
Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem a ČVUT natočilo nové video, které informuje občany o tom, jak se správně chránit proti onemocnění koronavirem.
Celý článek 20. březen 2020 |
Algoritmy postupů pro COVID-19 ze dne 19.3.2020 MZ ČR
Informace MZ ČR: Z pověření náměstkyně MUDr. Aleny Šteflové, Ph.D., MPH , v návaznosti na vývoj epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19 v České republice a v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu, naleznete pro informaci a pro zkoordinování postupů následující dokumenty:
Celý článek 19. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
Nový koronavirus vydrží na povrchu několik hodin
Stabilita viru SARS-CoV-2 je podobná původnímu viru SARS. N van Doremalen, et al . Aerosol and surface stability of HCoV-19 (SARS-CoV-2) compared to SARS-CoV-1. The New England Journal of Medicine . DOI: 10.1056/NEJMc2004973 (2020).
Celý článek 19. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
Domácí péče o pacienty s COVID-19 s mírnými příznaky a postup u jejich kontaktů
WHO: Prozatímní pokyny ze dne 17. března 2020
Celý článek 19. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
Může ibuprofen zhoršit průběh onemocnění u osob s COVID-19?
Informace WHO a Státního ústavu pro kontrolu léčiv
Celý článek 19. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
Aktuální doporučení pro dekontaminace nákupních vozíků v souvislosti s onemocněním COVID-19
Každý z nás chodí do obchodů nebo obchodních řetězců a své vybrané nákupy vkládá do nákupních košíků a vozíků různých velikostí, ale i různé kvality čistoty. Mikroorganismy jsou přítomny kdekoliv kolem nás, včetně našich rukou a oblečení a mohou být přítomny i na předmětech zdánlivě čistých.
Celý článek 19. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie