Home » Centra » Centrum zdraví, výživy a potravin » Oddělení analýzy bezpečnosti potravin
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

Oddělení analýzy bezpečnosti potravin


 

Vedoucí: RNDr. Irena Řehůřková, PhD.

 

Kontakt: tel. +420515577511, e-mail: rehurkova@chpr_szu_cz

Charakteristika činnosti oddělení:

  • realizace monitorování dietární expozice obyvatelstva ČR
  • chemické analýzy pokrmů pro odhad expozičních dávek
  • specializované mikrobiologické a mykologické analýzy
  • podíl na hodnocení zdravotních rizik
  • odborná podpora systému rychlého varování pro potraviny a krmiva - RASFF
  • odborná podpora systému WHO pro bezpečnost potravin - INFOSAN
  • referenční činnost pro problematiku listerií
  • referenční činnost pro problematiku GMO
  • referenční činnost pro problematiku mikroskopických hub a mykotoxinů
  • podpora standardizace a normotvorné činnosti v ochraně veřejného zdraví
  • výzkumná a výuková činnost v oblasti bezpečnosti potravin
  • specializovaná zdravotní výchova obyvatelstva
  • zapojení do pracovních skupin EK pro oblast bezpečnosti potravin
  • podpora programů na regionální úrovni – teoretické konzultace, poradenství, expertízní činnost

 

Nahoru