Home » Témata zdraví a bezpečnosti » Zdraví, výživa, bezpečnost potravin a předmětů... » Zdraví, výživa a potraviny » Masné výrobky, červené maso a rakovina
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

Masné výrobky, červené maso a rakovina

Většina veřejnosti zaznamenala zprávu IARC FAO/WHO o „definitivní“ klasifikaci masných výrobků jako příčiny rakoviny a červeného masa jako pravděpodobné příčiny rakoviny. Přestože není k dispozici monografie s detaily hodnocení (nebo snad i proto), vyjádřilo se k tématu mnoho odborníků i laiků. Některé současné pohledy na věc zasluhují komentář. Přečtěte si stanoviska CZVP k diskutovaným otázkám. Z grafů se dozvíte nejen řadu zajímavých informací o situaci v ČR, jak ji průběžně monitorujeme, ale i doporučení pro spotřebitele, které jsou dávno známe, jen se na ně možná trochu zapomíná nebo snad i chce zapomínat.  .


Masne_vyrobky_cervene_maso_a_rakovina.pdf Masne_vyrobky_cervene_maso_a_rakovina.pdf (788,59 KB)

J.Ruprich  

Nahoru