Home » Témata zdraví a bezpečnosti » Zdraví, výživa, bezpečnost potravin a předmětů... » Zdraví, výživa a potraviny » Nutrivigilance – za řadu obtíží po konzumaci...
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

Nutrivigilance – za řadu obtíží po konzumaci potravin si spotřebitelé mohou sami

Za uplynulé 2 roky existence systému Nutrivigilance, který sbírá a analyzuje hlášení týkající se výskytu zdravotních potíží (primárně neinfekčního charakteru) po konzumaci vybraných druhů potravin a doplňků stravy, bylo zaznamenáno více jak 40 hlášených případů. Při bližším zkoumání se ukázalo, že za některé obtíže, které po vyřazení potraviny vymizely, si spotřebitelé mohou sami. V čem dělají spotřebitelé nejčastější chyby, se můžete dočíst v textu níže.


Spotrebitele_NU_JR.pdf Spotrebitele_NU_JR.pdf (480,28 KB 03.02.2017 09:33)

Bischofová, S. - Hortová, K. - Ruprich, J

Brno, 3.2.2017

Nahoru