Home » Témata zdraví a bezpečnosti » Zdraví, výživa, bezpečnost potravin a předmětů... » Zdraví, výživa a potraviny » Závěrečná zpráva "Studie obsahu nutrientů ve...
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

Závěrečná zpráva "Studie obsahu nutrientů ve školních pokrmech"

SZÚ nyní zveřejňuje plné znění závěrečné zprávy ze "Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování", která byla provedena ve školním roce 2015-16 ve spolupráci se 14 KHS v ČR. Na 79 stranách naleznete desítky ilustrativních grafů, tabulek, doporučení pro jednotlivé nutrienty (živiny). Budeme rádi, pokud odborná i jiná veřejnost využije publikované výsledky ve své další práci a bude je řádně citovat. Ještě jednou děkujeme všem školním kuchyním, hygienikům i dalším odborníkům, kteří ke studii přispěli.


Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování:

Skolni_stravovani_16.pdf Skolni_stravovani_16.pdf (1,64 MB 02.10.2017 11:55)

Použití pohotových potravin (instantních směsí, dochucovadel, koncentrátů):

Pohotove_potraviny_16.pdf Pohotove_potraviny_16.pdf (304,65 KB 02.10.2017 11:57)

J.Ruprich a kol., Brno, 2.10.2017

Nahoru