Aktuality

Firemní školka Zdravík působí v areálu SZÚ již 8 let

12. července 2023 | Autor: Tisková zpráva

Dětská skupina s názvem „Firemní školka Zdravík“ je v provozu od roku 2015. Již řadu let poskytuje tým úžasných vychovatelek, „tet“, péči o ratolesti zaměstnanců nejen Státního zdravotního ústavu, ale též Fakultní nemocnice Královské Vinohrady či Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

Do školky mohou docházet děti od 2 let až do zahájení povinné školní docházky. Prostředí, interiér i denní program jsou uzpůsobeny tak, aby vyhovovaly dětem všech věkových skupin. Vnitřek školky sestává z šatny, sociálního zařízení a velké herní místnosti, ve které jsou stoly a židličky určené k jídlu či výtvarným činnostem. Herní prostor slouží zároveň i k poobědovému spánku a je na něm položen koberec, aby si děti mohly pohodlně hrát. „Moc se mi líbilo prostředí školky. Byla barevná, plná hraček, hudebních nástrojů, malých židliček. Dcera se zde naučila spoustu nových věcí,“ říká maminka ze SÚKL, jejíž dcerka Karolínka dětskou skupinu navštěvovala.

Školka má k dispozici též ohraničené venkovní hřiště s herními prvky v podobě houpačky, klouzačky či pískoviště. Děti se prostřednictvím vyvýšených záhonků mohou též věnovat péči o květiny a společně s tetami v nich pěstují i drobnou zeleninu a ovoce.

Kromě hraní jsou ve Zdravíkovi na programu i výlety a aktivity mimo areál SZÚ. Pravidelně se tak konají například procházky na farmářské trhy, návštěvy divadelních představení, výstav a v horkých letních dnech výlety na koupaliště.

Celý rok je tematicky rozdělen podle měsíců a ročních období, s čímž se pravidelně mění  i aktivity či výzdoba školky. Na podzim děti například s pomocí „tet“ dlabou dýně, na Vánoce pečou cukroví, zdobí vánoční stromeček a na jaře barví vajíčka nebo pálí čarodějnice. Děti si tak díky těmto různorodým činnostem osvojí hodně znalostí a praktických dovedností. Maminka malého Jardy a zaměstnankyně SZÚ o aktivitách ve školce říká: „Díky Zdravíkovi se naučil spoustu nových věcí, ať už jde třeba o správné držení tužky, stříhání či lepení. Naučil se i velké množství písniček a básniček, zjistil spoustu nových informací o světě a také, jak se má chovat v kolektivu dalších dětí.“

Velkou výhodou školky je její poloha. Nachází se totiž přímo v areálu SZÚ, tedy v blízkosti FNKV i SÚKL. „Jako zaměstnanec FNKV jsem vděčná, že mi školka umožní pracovat a vědět, že jsou naše děti spokojené a nablízku,“ chválí školku paní Kateřina, která má v dětské skupině dokonce dvě ratolesti.

Dětská skupina vítá s otevřenou náručí každého, kdo má o pobyt zde zájem. Díky laskavému, vstřícnému a empatickému přístupu vychovatelek se nemusíte obávat, že se Váš potomek ve školce rychle a dobře neadaptuje. I pro ty nejmenší je tu připraven adekvátní program a všem dětem je samozřejmě věnována maximální péče. V případě zájmu neváhejte Zdravík kontaktovat, paní vychovatelky Vám rády sdělí důležité informace a zodpoví veškeré případné dotazy.

Přejeme Zdravíkovi do dalších let spoustu úspěchů, spokojených rodičů a hlavně šťastných dětí, protože na světě není nic krásnějšího, než dětská radost.

 

 

„Dětská skupina Firemní školka – Zdravík je v rámci Operačního programu Zaměstnanost Plus spravovaného Ministerstvem práce a sociálních věcí spolufinancována z prostředků Evropské unie.“

Fotogalerie: