Škola bez nikotinu a tabáku (WHO Nicotine-tobacco free school)

ŠKOLA BEZ NIKOTINU

Od září otevíráme program ŠKOLA BEZ NIKOTINU pro 15 škol!

Proč se zapojit?

Stále více škol se u svých žáků setkává s užíváním nových nikotinových výrobků, jako jsou nikotinové sáčky, e-cigarety (vapy) a další produkty.

Cílem tohoto projektu je předat žákům a studentům interaktivní formou kvalitní informace o účincích nikotinových a tabákových výrobků na zdraví a motivovat je k životu bez nikotinu a tabáku.

Co od nás dostanete?

Abychom to pedagogům co nejvíce ulehčili, připravili jsme KOMPLEXNÍ VÝUKOVÉ JEDNOTKY k 6-ti tematickým celkům z oblasti prevence závislosti na nikotinu. Součástí jsou různá edukační videa, pracovní listy, kvízy, karty do výuky, prezentace a další materiály, zkrátka všechno to, co dělá výuku zábavnou a atraktivní.

Najdete tam tato témata

  • TABÁK, NIKOTIN A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
  • ZÁVISLOST A NEGATIVNÍ ÚČINKY NIKOTINU
  • KOUŘENÍ TABÁKU
  • E-CIGARETY
  • ZAHŘÍVANÉ TABÁKOVÉ VÝROBKY
  • NIKOTINOVÉ A TABÁKOVÉ SÁČKY

Aby se v tom každý dobře vyznal, obdržíte od nás srozumitelnou PŘÍRUČKU PRO PRÁCI VE VÝUCE. Součástí jsou jednoduché instrukce, jak s materiály ve výuce pracovat, ale také ověřené informace týkající se rizik spojených s tabákovými a nikotinovými výrobky. Takže už nemusíte nic hledat a věrohodné informace máte na jednom místě.

Jaká je časová dotace?

Celkem je připraveno 9 vyučovacích hodin k 6-ti tematickým celkům (vypsány nahoře). Časovou dotaci je možné upravit, minimum je ale 1 vyučovací hodina ke každému tématickému celku.

Na oplátku od vás budeme potřebovat zpětnou vazbu k projektu formou evaluace.

Pokud máte zájem o podrobnější informace a podmínky zapojení ozvěte se na e-mail: petra.kamaradova@szu.cz