Meziresortní pracovní skupina pro problematiku institucionálního stravování
Mezirezortní skupina pro problematiku institucionálního stravování (dále jen MPS STRAVA) byla z Příkazem ministra č. 32/2023 k definování standardů stravování ve všech zařízeních, stanovení kompetencí v oblasti plánování stravy a nutriční péče a systému sledování kvality stravování klientů.
Skupina si klade za cíl, aby děti ve školách, pacienti v nemocnicích, klienti sociálních služeb a současně i zaměstnanci těchto institucí, jedli chutné a atraktivní jídlo. Jídlo připravené z čerstvých, udržitelných a lokálních potravin, skrze které se budou moci všichni učit o významu výživy. To vše s přihlédnutím na individuální potřeby a zdraví lidí a životního prostředí.
Odborné skupiny MPS STRAVA:
- Odborná skupina pro školní stravování
- Odborná skupina pro nemocniční stravování
- Odborná skupina pro stravování v sociálních službách
- Odborná skupina pro strategickou komunikaci
Aktivity stavíme na 6 základních, vzájemně propojených pilířích: