Národní referenční laboratoř pro aditiva v potravinách
Vedoucí: Ing. Daniela Winklerová
267 082 341
NRL zajišťuje expertizní činnost včetně konzultací v oblasti aditivních a aromatických látek přidávaných do potravin. Jedná se zejména o barviva, konzervační látky, sladidla, kofein a další látky. Laboratoř je akreditovaná ČIA.
Pracoviště:
- se zabývá hodnocením bezpečného konzumu speciálních druhů potravin, zejména doplňků stravy a potravin pro zvláštní výživu;
- zjišťuje historii používání potravin a jejich složek na území ČR z hlediska jejich zařazení mezi potencionální potraviny nového typu;
- pracuje na vývoji metodik pro podporu uvádění zdravotních tvrzení na obalech potravin.
Informace, dokumenty a činnost NRL
Pracoviště pro bezpečnost speciálních druhů potravin
Zdraví, výživa, bezpečnost potravin a předmětů běžného užívání