Aktuality

  • Mastné kyseliny omega-3 a dlouhověkost

    10. května 2024 | J.Ruprich

  • Jíte příliš mnoho soli? Popisujeme ji dobře už 27 let …

    23. dubna 2024 | Jiří Ruprich

  • Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

    22. dubna 2024 | Tisková zpráva

  • Zahájení kreativní kampaně SZÚ „Chytí i tebe? #BEZNIKOTINU”

    22. dubna 2024 | Tisková zpráva

  • Rajčata mohou snížit vysoký krevní tlak

    15. dubna 2024 | J.Ruprich

  • 7. dubna si připomínáme Světový den zdraví

    05. dubna 2024 | CPVZ

  • Marie Nejedlá pro Novu: E-cigarety škodí. Výrobci na obalech zamlčují chemické látky

    02. dubna 2024 | TN.LIVE

  • Státní zdravotní ústav hostil konferenci Jód 24

    06. března 2024 | Tisková zpráva

  • Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

    06. března 2024 | Jiří Ruprich

  • Prodloužení termínu zaslání přihlášky do soutěže – 31. 3. 2024

    05. března 2024 | Ing. Jana Zónová

  • Odběry na kultivační a PCR vyšetření pertuse/parapertuse v SZÚ

    04. března 2024 | SZÚ

  • Marie Nejedlá pro Snídani s Novou: Třetina Čechů trpí poruchami spánku, může to mít i dramatické následky

    14. února 2024 | Štěpánka Čechová

  • Vyšla Metodika poskytování dietní stravy v rámci školního stravování

    07. února 2024 | Tisková zpráva

  • Vladimíra Lipšová pro Metro: Ukaž mi, jak jedí tvoji zaměstnanci, a já ti povím, jaký jsi vedoucí

    31. ledna 2024 | Metro.cz

  • HN: Hygienici a zdravotníci připravují velkou kontrolu chemikálií v dětském oblečení. Průzkum v Česku dopadl špatně

    29. ledna 2024 | Hospodářské noviny

  • Eliška Selinger: Nic jako bezpečné možství energetického nápoje pro děti neexistuje

    18. ledna 2024 | Tisková zpráva

  • Pro výkon mozku má životní styl větší význam, než si uvědomujete.

    13. ledna 2024 | Jiří Ruprich

  • Přerušení odběrů na pertuse během Vánoc

    11. prosince 2023 | Mgr. Jana Zavadilová

  • Studie Národní individuální spotřeby potravin v praxi (NISP26)

    05. prosince 2023 | Jiří Ruprich

  • Cíle pro snížení antibiotické rezistence. Jak jich do roku 2030 dosáhnout?

    16. listopadu 2023 | prof. MUDr. Helena Žemličková, Ph.D.